Onko yrityksesi tietoliikenneliittymät kunnossa


Suomessa on useampi operaattori, jonka liittymistä voi valita yrityksen omiin tarpeisiin sopivammat liittymät niin puhelimille kuin tietoliikenteelle. Onko valinta DNA liittymät, vai joku toinen, Elisa, Telia….

Yrityksen liittymien kuntoon laittaminen on tärkeä osa yrityksen toiminnan tehostamista. Kun yrityksen liittymät ovat kunnossa, se voi helpottaa yhteydenpitoa asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden kanssa. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit laittaa yrityksen liittymät kuntoon:

 1. Tarkista nykyiset sopimukset: Tutki yrityksen nykyiset sopimukset ja varmista, että ne ovat ajan tasalla ja vastaavat yrityksen tarpeita. Tarkista myös, onko mahdollista neuvotella paremmista sopimusehdoista tai siirtyä uuteen sopimukseen.
 2. Vertaile tarjouksia: Vertaile eri operaattoreiden tarjoamia liittymiä ja palveluita. Vertailu auttaa löytämään yrityksen tarpeisiin sopivimmat liittymät ja palvelut.
 3. Valitse oikea liittymätyyppi: Valitse yritykselle sopiva liittymätyyppi. Esimerkiksi, jos yrityksellä on paljon matkustavia työntekijöitä, valitse liittymä, joka sisältää kansainvälisen roamingin.
 4. Varmista liittymien turvallisuus: Varmista, että yrityksen liittymät ovat suojattu salasanalla ja että työntekijät käyttävät turvallisia salasanoja liittymiin kirjautuessaan.
 5. Seuraa liittymien käyttöä: Seuraa yrityksen liittymien käyttöä ja pidä kirjaa kuluista. Tämä auttaa tunnistamaan mahdolliset kulut, joita voi karsia tai joita on tarpeen lisätä.
 6. Huolehdi päivityksistä: Päivitä liittymät ja laitteet säännöllisesti uusimpiin versioihin, jotta varmistat niiden turvallisuuden ja toimivuuden.
 7. Kouluta työntekijät: Kouluta työntekijät liittymien ja palveluiden käytössä, jotta varmistat, että he osaavat käyttää niitä oikein ja turvallisesti.

Näiden vinkkien avulla voit laittaa yrityksen liittymät kuntoon ja varmistaa, että yritys toimii tehokkaasti ja sujuvasti.

Oman älypuhelimen turvallisuus

Oman älypuhelimen turvallisuus on tärkeää, koska se sisältää usein henkilökohtaisia tietoja, kuten valokuvia, sähköposteja ja muita tietoja, jotka eivät ole tarkoitettu muiden silmille. VPN toimii myös käydessäsi läpi ja katsellessasi Netlix elokuvat. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää oman älypuhelimesi turvassa:

 1. Päivitä laitteesi säännöllisesti: Pidä puhelimesi käyttöjärjestelmä ja sovellukset ajan tasalla, sillä päivitykset sisältävät yleensä korjauksia tietoturva-aukkoihin.
 2. Asenna tietoturvaohjelmisto: Asenna tietoturvaohjelmisto, joka auttaa suojaamaan laitetta haittaohjelmilta ja viruksilta.
 3. Käytä vahvoja salasanoja: Käytä vahvoja salasanoja ja vaihda niitä säännöllisesti. Älä käytä samaa salasanaa eri palveluissa.
 4. Käytä biometristä tunnistusta: Käytä biometristä tunnistusta, kuten sormenjälkitunnistusta tai kasvontunnistusta, jos mahdollista, koska se tekee laitteen avaamisesta turvallisempaa.
 5. Käytä yksityisyystiloja: Käytä yksityisyystiloja, kun käytät puhelinta julkisilla paikoilla tai kun jaat laitteen muiden kanssa. Yksityisyystilat voivat estää henkilökohtaisten tietojen näkymisen.
 6. Vältä julkisia Wi-Fi-verkkoja: Vältä julkisia Wi-Fi-verkkoja, koska ne voivat olla alttiita hakkeroinnille ja tietojenkalastelulle. Jos käytät julkista Wi-Fi-verkkoa, käytä VPN-yhteyttä.
 7. Älä asenna tuntemattomia sovelluksia: Älä asenna tuntemattomia sovelluksia, koska ne voivat sisältää haittaohjelmia tai muita tietoturvariskejä.
 8. Huolehdi varmuuskopioinnista: Varmuuskopioi tärkeät tiedot säännöllisesti, jotta voit palauttaa ne, jos laitteelle tapahtuu jotain.

Nämä ovat muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa pitämään oman älypuhelimesi turvassa. Muista kuitenkin, että turvallisuus on jatkuva prosessi, ja sen ylläpitäminen edellyttää jatkuvaa huomiota ja huolenpitoa.

Sähköpostimarkkinointi kanavana yrityksen kontaktoinnissa

Sähköpostimarkkinointi on yksi tehokkaimmista tavoista kontaktoitua asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Se on suhteellisen edullinen tapa tavoittaa suuri yleisö nopeasti ja helposti. Sähköpostimarkkinointia voidaan käyttää myös olemassa olevien asiakkaiden sitouttamiseen ja heille tarjottavien palvelujen tai tuotteiden myyntiin. Sähköposti on kuitenkin yksi tärkeä väline niin asiakaspostin hoitamiseen, kuin potentiaalisten uusien tilausten saamiselle. Jos sähköpostimarkkinointi on teillä mietinnässä, niin käväise vaikka lukemassa ertuki.fi sivuston digimarkkinointi vinkkejä.

Seuraavat ovat joitakin sähköpostimarkkinoinnin etuja:

 1. Kustannustehokkuus: Sähköpostimarkkinointi on suhteellisen halpa markkinointikanava verrattuna perinteisiin markkinointikanaviin, kuten painettuun mainontaan ja televisiomainontaan.
 2. Nopeus: Sähköpostimarkkinointi on nopea tapa tavoittaa suuri yleisö lyhyessä ajassa.
 3. Personointi: Sähköpostimarkkinoinnilla voidaan lähettää personoituja viestejä kullekin vastaanottajalle, mikä lisää viestin vaikuttavuutta ja parantaa vastausprosenttia.
 4. Seurattavuus: Sähköpostimarkkinointia voidaan seurata ja analysoida helposti, mikä mahdollistaa kampanjan tehokkuuden ja menestyksen seuraamisen.
 5. Muokattavuus: Sähköpostimarkkinointia voidaan muokata nopeasti ja helposti vastaamaan eri kohderyhmien tarpeita ja kiinnostuksen kohteita.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että sähköpostimarkkinointiin liittyy myös haasteita, kuten roskapostin ongelma ja sähköpostilistojen ylläpidon haasteet. Sähköpostimarkkinointia tulee käyttää vastuullisesti ja noudattaen paikallisia tietosuojalakeja, kuten EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).