Suomi ja suomalaiset ovat rallikansaa: suomalaiset rallisuvut osa 1


Suomi ja suomalaiset ovat rallikansaa ja Suomen rallikalenteri on täynnä mitä erikoisempia kisoja jo aivan kotimaassa. Mutta kotimaisten kisojen lisäksi suomalaiset ovat tehneet maatamme tutuksi myös kansainvälisissä koitoksissa.

Suomi on tunnettu rallimaana, ja suomalaisilla on pitkä ja menestyksekäs historia rallin parissa. Useat suomalaiset rallisuvut ovat jättäneet jälkensä rallihistoriaan ja saavuttaneet huomattavia voittoja ja menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisissä kisoissa.

Rallisuku Kankkunen

Kankkunen on yksi tunnetuimmista suomalaisista rallisuvuista. Sukunimellä Kankkunen kilpailleet Juha, Jari ja Joonas ovat kaikki saavuttaneet merkittäviä voittoja rallikisoissa.

Juha Kankkunen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä rallikuljettajista ja nelinkertainen rallin maailmanmestari. Hän on voittanut urallaan yhteensä 23 MM-rallia, ja lisäksi hän on voittanut Suomen rallimestaruuden viisi kertaa ja Ruotsin rallin seitsemän kertaa. Kankkunen on myös osallistunut menestyksekkäästi moniin muun muassa Dakar-ralliin ja Pariisi-Dakar -ralliin.

Jari Kankkunen on myös saavuttanut useita voittoja Suomen rallimestaruuskisoissa ja kansainvälisissä kisoissa. Hän on toiminut menestyksekkäänä ralliautojen kehittäjänä ja testikuljettajana, ja on ollut mukana kehittämässä muun muassa Subarun ralliautoja.

Joonas Kankkunen on Juha Kankkusen poika ja hän on seurannut isänsä jalanjäljissä rallikuljettajana. Hän on kilpaillut menestyksekkäästi niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin kisoissa, ja hänellä on voittoja muun muassa Suomen rallimestaruuskisoista ja Euroopan rallisarjan kisoista.

Kankkusen suvun jäsenet ovat edelleen aktiivisesti mukana rallimaailmassa ja seuraavat sukupolvet ovat jatkamassa perinteitä.

Rallisuku Rovanperä

Rovanperä on toinen tunnettu suomalainen rallisuku. Sukunimellä Rovanperä kilpailleet Henri ja Kalle ovat molemmat saavuttaneet huomattavaa menestystä rallikisoissa.

Henri Rovanperä on voittanut Suomen rallimestaruuden kolme kertaa ja saavuttanut useita voittoja kansainvälisissä kisoissa. Hän on kilpaillut niin tehdastiimeissä kuin omalla tallillaankin, ja on saavuttanut menestystä muun muassa Toyota WRC -tiimissä.

Kalle Rovanperä on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi Suomen lupaavimmista rallikuljettajista ja voittanut jo useita kilpailuja kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti rallin kilpailemisen jo 16-vuotiaana ja nousi nopeasti kansainväliselle huipulle. Kalle Rovanperä on kilpaillut muun muassa Skoda Motorsport -tiimissä, ja vuodesta 2020 lähtien hän on ajanut Toyota WRC -tiimissä.

Rovanperä-suku on osoittanut suurta lahjakkuutta rallimaailmassa, ja he ovat tunnettuja nopeudestaan ja rohkeudestaan ajaa kilpaa. Henri Rovanperän ja Kalle Rovanperän menestys on nostanut sukunimen yhdeksi suomalaisen rallin merkittävimmistä nimiä.

Rallisuku Lindholm

Lindholm on toinen merkittävä suomalainen rallisuku. Sukunimellä Lindholm kilpailleet Sebastian ja Emil ovat molemmat saavuttaneet menestystä rallikisoissa.

Sebastian Lindholm on voittanut Suomen rallimestaruuden kahdesti ja saavuttanut voittoja kansainvälisissä kisoissa. Hän on kilpaillut muun muassa Mitsubishi-tehdastiimissä ja on ollut mukana kehittämässä ralliautoja. Sebastian Lindholm on myös toiminut rallivalmentajana.

Emil Lindholm on nuorempi sukupolvi rallisuvussa, mutta hän on jo saavuttanut menestystä kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Hän on voittanut muun muassa Suomen rallimestaruuden ja rallin SM2-luokan Suomen mestaruuden. Emil Lindholm kilpailee tällä hetkellä Skoda-tiimissä ja on yksi lupaavimmista suomalaisista rallikuljettajista.

Lindholm-suku on osoittanut, että lahjakkuus ja taito kulkevat suvussa. He ovat tunnettuja nopeudestaan ja teknisestä ajotyylistään, ja he ovat jättäneet jälkensä suomalaiseen rallimaailmaan.

Muita merkittäviä suomalaisia rallisukuja ovat esimerkiksi Suninen, Hänninen ja Salo. Ralliperinteiden lisäksi suomalaiset ovat tunnettuja myös muista moottoriurheilulajeista, kuten formulakuskeista Mika Häkkisestä ja Kimi Räikkösestä, sekä rallicross- ja jokkiskuljettajista kuten Toomas Heikkinen ja Jari-Matti Latvala.