Vaihtoehtona kevytyrittäjyys


Sen hyvät puolet ovat selvät, entä ne huonot?

Kuvassa vasemmalla oleva Mika Nurmi lähti osakkaaksi Suomen GTM Osuuskuntaan, jota hänen vieressään seisova Janne Virkkunen oli aloittamassa. Jannen vieressä oleva Jari Jääskeläinen lähti Mikan mukana ja oikealla seisova
Aki Suikkanen oli yksi neljästä alkuperäisestä Suomen GTM:läisestä.

Monet yritystarinat lähtevät siitä, että halutaan parantaa jo jotain markkinoilla olevaa. Tällainen on myös Suomen GTM Osuuskunnan alku, sillä sen perustajat olivat kevytyrittäjiä, mutta tuntui siltä, että sen voisi toteuttaa paremminkin.

Meillä oli alussa mukana lakimies, joka selvitti kaikki luvat ja säädökset ja sitten loppukesästä 2018 saatiin osuuskunta pystyyn, kertovat Janne Virkkunen ja Aki Suikkanen viime vuoden aloituksesta. Mukana alkuperäisessä nelikossa olivat myös Jani Havunen sekä Timo Honkaluoma.

Ei vain laskutuspalvelu

Me halusimme alusta alkaen toteuttaa sellaisen kevytyrittäjien palvelun, joka ei ainoastaan tarjoaisi laskutuspalvelua, vaan muutenkin toimisi oikeasti yrittäjän ja työntekijän kumppanina.

Meidän toimintaan kuuluu myös mahdollisuuksiemme mukaisesti töiden välittäminen osuuskunnan jäsenille, ja mikä parasta, osuuskuntaan liittyminen ei maksa mitään ja lopettaa voi koska tahansa.

Suomen GTM Osuuskunnalla on nyt noin 70 jäsentä ja perustajat huomasivat, että nyt on omat verkostot käyty läpi ja on aika markkinoida palvelua muillekin.

Todella moni useammassa työssä muutamia tunteja viikossa tekevä työntekijä hyötyisi olemalla kevytyrittäjä ja laskuttamalla, kuin että nyt tekee verokortilla, kertovat miehet kevytyrittäjyyden eduista.

Töitä helpommin

Moni pieni yritys palkkaisi mielellään tekijöitä, mutta palkan sivukulut pelottavat. Kevytyrittäjyys tarjoaa tähän ratkaisun, koska työntekijä laskuttaa työnsä yritykseltä.

Työntekijänä saa tehdä nimenomaan sitä mitä osaa ja voi tehdä samoja töitä useammalle työnantajalle. Meillä on jäseninä autokuskeja, ravintolatyöntekijöitä, raksalaisia, monen eri alan osaajia, kertoo Janne jäsenistä.

Yrityspaketit uutena palveluna

Koska Suomen GTM Osuuskunta haluaa olla jotain muutakin kuin vain laskutusta tarjoava kevytyrittäjien kaveri, Suomen GTM tarjoaa aktiivisesti myös yrityksille työntekijöitä sekä kertoo mahdollisuudesta, minkä yritys saa Suomen GTM:n kautta.

Joillakin aloilla sairaslomien määrä on todella korkea, mutta antamalla mahdollisuus halukkaille siirtyä laskuttamaan työstään ja kenties tekemään enemmän, yritykset ovat saaneet jopa 11% säästöjä ja entistä motivoituneempia työntekijöitä.

Ei kevytyrittäjyys sovi kaikille, mutta niille, jotka haluavat tehdä enemmän ja kenties myös useammalle työnantajalle, kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto.

Kun työntekijä toimii yrittäjänä, on hänellä enemmän vastuuta omasta työstään mutta samalla myös enemmän vapauksia – työn teettäminen laskutuspalvelua käyttävän tekijän kautta on monesti järkevä tapa toimia yrityksen kasvaessa ja voihan olla että kevytyrittäjyyden kautta henkilölle avautuu myös uusia ovia tilaaja yrityksestä.

Suomen GTM Osuuskunta on tuottanut menestyksekkäästi yrityksille palvelua, jossa henkilöstö on ulkoistettu joko osittain tai kokonaan. Poikkeavaa ulkoistuspalvelusta tekee se, että asiakkaan oma henkilöstö ostetaan toimeksiantona ja henkilöstö työskentelee asiakkaan työtehtävissä kevytyrittäjinä.

Jopa mahdollisuus työllistyä

Suomen GTM Osuuskuntaan voi liittyvä vaikka olisi työtön.

Verkostossamme on paljon yrityksiä, jotka hakevat aktiivisesti uusia työntekijöitä ja mekin olemme jo joutuneet sanomaat, että nyt ei ole ketään tarjolla.

Töitä on siis tarjolla niille, joilla on jo vähän osaamista ja halua tehdä töitä, varsinkin laskutuspalvelun kautta.

Lisäksi pyrimme löytämään uusia töitä niille jäsenillemme, joilta nykyinen työsuhde tai työprojekti on loppumassa.
Kun uusi kiinnostunut henkilö ottaa yhteyttä Suomen GTM Osuuskuntaan joko puhelimitse tai sähköpostitse, hänet kontaktoidaan henkilökohtaisesti ja hänen tilanteensa käydään läpi.

Pystymme auttamaan henkilöä sitä paremmin, mitä enemmän hänen taidoistaan ja työntekohaluistaan tiedämme. Meidänkin intresseissä on löytää hänelle mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pitkäaikainen työpaikka.

Kevytyrittäjät ovat itsenäisiä toimijoita, jotka tarjoavat palveluitaan työmarkkinoilla yrittäjien tavoin, kuitenkin ilman omaa yritystä ja y-tunnusta. Kevytyrittäjät toimivat laskutukseen erikoistuneen palveluntarjoajan, tässä tapauksessa Suomen GTM Osuuskunnan, y-tunnuksella.

Kysy lisää, soittamalla tai sähköpostitse, lupaamme vastata nopeasti.

Soita 045 132 0400 ja pyydä tarjous tai laita sähköpostia toimisto@suomengtm.fi

www.suomengtm.fi