Bleam nimettiin Suomen lupaavimmaksi start-up-yritykseksi


Viisitoista yritystä Pohjoismaista ja Baltian alueelta osallistui Mastercardin Lighthouse FINITIV-ohjelman syksyn 2021 kierrokseen. Ohjelman voittaja, joka valittiin tiimin vahvuuden, tuoteinnovaatioiden, toteutettavuuden ja kumppanuuspotentiaalin perusteella, julkistettiin Mastercard Lighthouse Fintech for Future -tapahtumassa Slush-tapahtumassa 2. joulukuuta.

Lighthouse FINITIV on avoin innovaatio-ohjelma, joka auttaa start-up-yrityksiä kumppanoitumaan Mastercardin, OP Ryhmän, Swedbankin, SEB:n, Danske Bankin ja DNB:n kanssa. Hienostunutta ratkaisua saumattomaan maksamiseen tarjoava Bleam valittiin ohjelman Suomen lupaavimmaksi start-upiksi yrityssarjassa. Syksyn ohjelmaan osallistui 15 start-upia. Kokonaisvoittaja oli Tallinnassa toimiva Single.Earth, ja Ruotsin lupaavin start-up oli EASI-b2b-maksualusta.

”Sukupolvemme kuluttajilla on saumaton pääsy lähes kaikkiin palveluihin. Tarvitsemme innovatiivisia ratkaisuntarjoajia, jotka pystyvät vastaamaan kuluttajien mukavuudenhaluun. Olemme vaikuttuneita Bleamin edistyksestä ohjelman aikana, ja toivomme, että tästä prosessista syntyy monia hedelmällisiä kumppanuuksia, sanoo Mats Taraldsson, innovaation ja fintech- ja vaikuttavuusteknologian yhteistyön johtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Bleam on osoittanut innovatiivista lähestymistapaa saumattomiin maksuihin syksyn Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelmassa.

”Asiakkaidemme omistamana ryhmänä etsimme jatkuvasti uusia kumppaneita, jotka kykenevät parantamaan asiakaskokemustamme. Bleam nousi erittäin tasokkaan Suomen-sarjan kärkeen ratkaisemalla tärkeän arkipäiväisen ongelman. Saumaton autentikointi on merkittävä este kuluttajien ja laitteiden välisten saumattomien maksujen polulla”, sanoo Anton Danielsen, Startup & M&A -johtaja, OP Ryhmä.

Muita ohjelmaan osallistuneita suomalaisyrityksiä olivat eMambler ja Yonoton. Matka on ollut uskomaton, ja Mastercard Lighthouse -tiimi on ylpeä siitä, että se on saanut työskennellä 15 parhaan fintech-yrityksen kanssa Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Ne kaikki ovat paneutuneet ohjelmaan ihailtavasti ja jatkavat tuomalla innovatiivisia ratkaisuja markkinoille.

”Maailmassa on paljon kitkaa ja paras tapa sen vähentämiseen ovat uudet tekoälyä hyödyntävät teknologiat, kuten Bleamin käyttäminen maksujen sujuvoittamiseen”, sanoo Ilja Sokolov, Bleamin toimitusjohtaja ja perustaja.

Lighthouse FINITIV -ohjelman voittaja saa kutsun osallistua Mastercardin maailmanlaajuisen Start Path -ohjelmaan hakuun. Seuraava, Tanskan, Norjan ja Baltian markkinoille keskittyvä Mastercard Lighthouse FINITIV -ohjelma alkaa maaliskuussa 2022. Haku on avoin, ja yritykset voivat hakea täältä: