Yrittäjäpari lähtee luotsaamaan Örön matkailupalveluita


Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevalle Örön saarelle on valittu yrittäjä vastamaan vierasvene-, ravintola ja majoituspalveluista. Yrittäjäna toimii Nina Liski-Tirkkonen yhdessä miehensä Janne Tirkkosen kanssa. 

”Olemme innoissamme saadessamme mahdollisuuden olla mukana kehittämässä vetovoimaista ja monipuolista saaristokohdetta ja haluamme toivottaa tervetulleeksi kaikki aikaisemmat ja uudet kävijät”, sanoo Nina Liski-Tirkkonen.

”Aloitamme toiminnan Örössä kevään aikana, kotisivut ja varausjärjestelmä avautuvat myöhemmin helmikuussa jolloin tiedotamme myös palveluiden alkamisen tarkemman aikataulun. Suunnitelmissa on kehittää palveluita kattamaan ison osan vuotta, pyrkimyksenä ympärivuotinen toiminta. Haluamme myös saada saarelle lisää vakituisia asukkaita. Tavoitteena on että saarelle muuttaa lähitulevaisuudessa työn vuoksi 3-4 henkilöä lisää nykyisten ympärivuotisten asukkaiden lisäksi. 

Yrittäjäparilla on kokemusta saaristoyrittämisestä yhteensä 8 vuoden ajalta, aluksi Nötöbodenissa Nötössä ja myöhemmin Bodössä, jossa toimii vierasvenesatama ja Bistro-Cafe.

”Yrittäjän valinnassa ratkaisivat Örön tuntemus ja pitkäjänteisyys kehittää saarta. Näkemykset Örön tulevaisuudesta kohtasivat erinomaisesti yrittäjän kanssa”, toteaa puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksesta.

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Örö oli Puolustusvoiminen käytössä vuoden 2014 loppuun saakka. Metsähallitukselle siirtymisen jälkeen saari avautui yleisökäyttöön 2015. 

Örö sijaitsee Kemiönsaaren edustalla, noin puolen tunnin venematkan päässä Kasnäsin vierasvenesatamasta. Saaren päänähtävyyksiin kuuluvat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Saarelta löytää ainutlaatuista luontoa, paahdenummet ja hiekkarannat ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina jo yli sadan vuoden ajan.